Destacarem la necessitat de la incorporació d'hàbits saludables basats en una correcta alimentació i en l'exercici físic regular. Un seguiment dietètic i suport psicològic són recomanables i necessaris per poder aconseguir els objectius proposats de pèrdua de pes.

Durant la ponència exposarem les diferents tècniques endoscòpiques complementàries que oferim. Totes es fan a través de la boca, sense cirurgia ni cicatrius, i en la majoria de casos no requereixen ingrés hospitalari.

Comentarem en detall les diferents possibilitats: la reducció del volum de l'estómac, la inserció d'una pròtesi específica intestinal, el sistema d'aspiració o la col·locació de diversos tipus dels coneguts balons intragàstrics de fins a 1 any de durada, entre d'altres. Gastrodex és el Servei Digestiu de l'Hospital Universitari Dexeus (Grup Quirónsalud) de Barcelona.

La ponència serà presentada pel Dr. Román Julià, director de l'Hospital Universitari Dexeus, el Dr. Antonio Juan-Creix, cap del Servei Digestiu, i Bárbara Tor, gerent de Gastrodex, i estarà dirigida pel Dr. Eduard Espinet, coordinador de les unitats d'Endoscòpia Digestiva i Tractament Endoscòpic de l'Obesitat (UTEO), de Gastrodex, i comptarà amb la presència de les doctores Silvia Bacchiddu i Carme Vila, especialistes en aparell digestiu i integrants de l'equip mèdic de Gastrodex a les unitats d'Endoscòpia i Obesitat, i Patricia Díaz, dietista i nutricionista de Gastrodex. A més comptarem amb testimonis de pacients.

Adreça web: www.gastrodex.com