Papel cirugia plastica en salud intimaPapel cirugia plastica en salud intima

El tema de la salut sexual i els canvis al llarg de la vida és essencial per al benestar integral de les persones. Sovint es tendeix a pensar que aquesta salut es deteriora a mesura que envellim, però amb una esperança de vida que arriba als 85 anys a Espanya, no hauríem de perdre aquest aspecte tan valuós. Els canvis en la salut íntima, que abasten des de la vulva i la vagina fins a la vida sexual, poden impactar significativament a la vida diària de les persones. Els símptomes inclouen limitacions en l'elecció de roba, com fer servir pantalons ajustats, picor constant, ferides a l'entrada de la vagina i dificultats en certes activitats, com anar en bicicleta.

La cirurgia i altres tractaments poden millorar la qualitat de vida de les persones que enfronten problemes de salut vulvovaginal. Aquests tractaments aborden diverses afeccions, des d'hipertròfia dels llavis menors fins a cicatrius doloroses derivades del part, sequedat vaginal, dolor durant les relacions sexuals i malalties dermatològiques que causen picor diària.

La Dra. Marta Yuste, metgessa especialista en Cirurgia Plàstica, Reparadora i Estètica de l'Hospital Universitari Dexeus Barcelona, ressalta dues idees clau. En primer lloc, és fonamental comprendre els canvis que ocorren en cada etapa de la vida i avaluar-ne l'impacte en la nostra salut íntima. No hem de simplement "suportar" aquests canvis, ja que la qualitat de vida i la salut sexual estan estretament relacionades, i s'han de cuidar de la mateixa manera que la resta del nostre cos. En segon lloc, es destaca una opció de tractament comú, la transferència de greix, que proporciona cèl·lules mare, volum i flux sanguini a la vulva i la vagina.

El passat 19 d'octubre, la Dra. Yuste va ser una de les ponents dins del bloc "WE Health & Wellness: Lideratge femení i cirurgia plàstica" al Congrés Women Evolution 2023 "Tecnologies exponencials en els negocis, la salut i el lideratge femení" . En el discurs, va emfatitzar la importància de la salut íntima i va destacar quant sorprèn que, en buscar pilars fonamentals en la definició del benestar, sovint s'omet la salut sexual. Tenir una vida sexual plena i satisfactòria no s'ha de considerar un aspecte secundari fins que no es vegi compromès. La salut sexual mereix el seu lloc juntament amb altres pilars del benestar, com ara la salut física, la dieta, el somni i la salut mental.


VEURE VÍDEOEste enlace se abrirá en una ventana nueva


Priorizando la salud intima dexeusPriorizando la salud intima dexeus