Prop del 30% de la població té miopia, hipermetropia o astigmatisme i ha de recórrer a l'ús d'ulleres o lents de contacte per arribar a una visió satisfactòria. La cirurgia refractiva té com a objectiu corregir de manera permanent aquests defectes modificant la curvatura de la còrnia recuperant així una visió correcta. En les últimes dècades la incorporació del làser ha portat una veritable revolució en aquest camp l desenvolupar tècniques més simples, eficaces i segures que permeten assolir resultats visuals excel·lent.

oftalmo2weboftalmo2web

En l'actualitat existeixen quatre tècniques per realitzar la cirurgia refractiva làser: Smile, PRK, LASIK i FemtoLASIK. "Entre elles destaca el FemtoLASIK ja que és l'única que es realitza íntegrament amb làser" afirma el Dr. Carlos Vergés, director mèdic de l'Institut Oftalmològic Quirónsalud Dexeus a l'Hospital Universitari DexeusEste enlace se abrirá en una ventana nueva. "La majoria de les complicacions derivades de la cirurgia refractiva s'originen en el tall inicial (flap) que es realitza per separar una prima capa de la còrnia i poder realitzar la correcció amb el tractament làser. Amb la tecnologia FemtoLASIK aquest primer tall es realitza també amb làser pel que és molt més segura" assegura el cirurgià que compta amb 30 anys d'experiència en cirurgia refractiva

En què consisteix la cirurgia refractiva FemtoLASIK?

El FemtoLASIK és la única tècnica de cirurgia refractiva que realitza el flap mitjançant el làser de femtosegon en lloc de la tradicional fulla de tallar. Aquestes tècniques, malgrat els seus bons resultats "poden ocasionar problemes d'ull sec a l'tallar els nervis de la còrnia, una cosa que es redueix de forma dràstica amb el làser de femtosegon" explica el Dr. Vergés. Un cop s'ha realitzat el flap actua un segon làser, el làser excimer, que eliminarà les diòptries que tenia el pacient.

Per realitzar la intervenció, el pacient entra a la sala quirúrgica on se li instil·laran gotes anestèsiques i posteriorment s'estira a la llitera del làser de femtosegon per a realitzar el flap amb làser. Tot seguit (sense que es mogui el pacient), la llitera es desplaça a el làser excimer, encarregat d'eliminar la graduació del pacient. Tan aviat com acaba aquest procés el pacient pot tornar a casa. El temps quirúrgic és de 7 o 8 minuts per ull.

10 avantatges del FemtoLASIK

1. Totalment làser: ajuda a que la recuperació postoperatòria sigui molt més ràpida.

2. Menor risc d'aberracions òptiques: com visió borrosa o aparició d'halos de llum en el camp visual.

3. Menor risc d'èctasi corneal: gràcies a la precisió i seguretat del làser de femtosegon.

4. Cirurgia més segura: menor risc durant i després de la cirurgia. L'absència de talls mecànics elimina qualsevol possibilitat de bloqueig mecànic o tall excessiu.

5. Minimitza riscos corneals: redueix la pèrdua de sensibilitat corneal i els problemes neurotròfics que apareixen al tallar els nervis de la còrnia en un pla profund, més freqüents en la tècnica LASIK.

6. Més exacta i predictible: el làser femtosegon permet que la forma, el diàmetre i el gruix del flap sigui més precís, més regular i fi que amb la fulla.

7. Ull sec: la incidència d'ull sec després de la cirurgia refractiva és menor.

8. Major nombre de diòptries: permet corregir major nombre de diòptries gràcies a el control i precisió del flap.

9. Còrnies amb poc gruix o irregulars: poden ser tractades amb FemtoLASIK gràcies al menor traumatisme sobre la còrnia.

10. Retoc làser: La cirurgia refractiva amb làser de femtosegon és molt més precisa i predictible que amb fulla convencional i per tant, permet un millor i major control tant en primeres intervencions com a retractaments, amb un índex de re intervencions molt inferior al d' altres tècniques.

Etiquetes: oftalmología, femtolasik, cirugía refractiva