Com evitar la diarrea del viatger?
Encara que no totes les diarrees que apareixen durant un viatge són de causa infecciosa, si ho són la majoria. Per evitar-les cal prendre una sèrie de mesures preventives que disminuiran el risc de transmissió de microorganismes.
HIGIENE DE L'AIGUA
- Utilitza sempre AIGUA EMBOTELLADA, tant per beure, preparar aliments, usos domèstic com per a la higiene bucal.
- Si no es disposa d'aigua embotellada s'ha de tractar l'aigua amb almenys dos processos (bullir, clorar, filtrar, ...):
- Aigua bullida, durant un temps mínim de 10 minuts. Deixant-la refredar en recipients tancats i nets.
- Aigua tractada amb iode al 2%. Cal esperar 30 min abans de consumir-la.
- Aigua clara: 5 gotes / litre
- Aigua tèrbola: 10 gotes / litre
- Compte amb els gots: amb freqüència és més segur beure directament de l'ampolla o de la llauna.
- L'aigua de l'aixeta calenta, a una temperatura que no es pugui resistir amb les mans, és més segura que l'aigua de l'aixeta freda, sempre en el cas que no es pugui disposar d'aigua potable.
- NO AFEGIR MAI GEL a les begudes.
- Generalment són segures les begudes com: Te, cafè o infusions calentes.
HIGIENE DELS ALIMENTS
- En general cal regir-se pel principi de la O.M.S: cou, pela-ho o oblida-ho.
- No menjar aliments crus (carn, peix, marisc, verdures, ect.).
- Evitar menjar fruites sense pelar i amanides.
- Consumir preferentment aliments acabats de preparar.
- No consumir gelats de procedència dubtosa.
- Evitar consumir llet o derivats làctics no esterilitzats pasteuritzats (en cas contrari, bullir 15 min)
- Mantenir BONA HIGIENE DE MANS. Es recomana rentar les mans freqüentment amb aigua i sabó i utilitzar gels de hidroalcohol.
Si apareix febre amb la diarrea o productes patològics (sang o moc) en la femta, CONSULTEU AL METGE.
Hospital Quirónsalud Barcelona
Plaça Alfonso Comín, 5
08023 Barcelona Barcelona
© 2024 Quirónsalud - Tots els drets reservats