Violeta Moizé Arcone

VioletaMoizé Arcone

Especialitat:
Cirurgia General i Digestiva
Especialitats:
  • Cirurgia General i de l’Aparell Digestiu
  • Nutrició
Hospitals on treballa:
  • Hospital Quirónsalud Barcelona
Informació general

Hospitals en què treballa:
Hospital Quirónsalud Barcelona

Especialitats que atén:
Cirurgia General i Digestiva - Quirónsalud Barcelona

Currículum

Violeta Moizé Arcone és dietista i nutricionista especialitzada en el tractament de l’obesitat. Després de diplomar-se el 2006, va centrar la seva activitat assistencial a l’Hospital Sant Joan de Reus, on va tenir la possibilitat de combinar l’assistència clínica, amb la docència i la recerca en nutrició a la Unitat de Nutrició Humana de la Universitat Rovira i Virgili de la mateixa localitat. Posteriorment va iniciar el seu treball a la Unitat d’Obesitat de l’Hospital Clínic de Barcelona. Aquest mateix any, va realitzar una estada a la Universitat de Colúmbia de Nova York per completar la seva formació en el tractament quirúrgic de l’obesitat. En tornar i fins a l’actualitat, va iniciar la seva estreta col·laboració amb el Dr. Lacy.

La seva recerca se centra en l’estudi de l’estat nutricional després de la cirurgia de l’obesitat, i li ha permès presentar diverses comunicacions en congressos tant nacionals com internacionals. Des de fa 13 anys ha centrat la seva formació, activitat laboral i docent tant en el tractament convencional com en el tractament quirúrgic de l’obesitat. La seva activitat, se centra a donar suport i guiar el canvi d’hàbits i estils de vida, ja que constitueix un pilar fonamental en el tractament de l’obesitat. A l’Hospital Quirónsalud, atén consultes individuals i grupals, formant part d’un equip multidisciplinari que s’esforça a cobrir les necessitats de les persones que acudeixen al centre.

Formació acadèmica

- 1996: diplomada en Dietètica i Nutrició Humana pel Centre d’Ensenyament Superior de Nutrició i Dietètica, Universitat de Barcelona.

- 1998: màster en Nutrició i Alimentació a l’Institut de Salut Pública de Catalunya, Universitat de Barcelona.

- 1998: membre de l’Asociación Española de Dietistas-Nutricionistas (AEDN).

Trajectòria professional

- 1998-2000: nutricionista de la Unitat de Nutrició Humana de la Universitat Rovira i Virgili, Reus.

- 1998-2000: nutricionista investigadora de l’Hospital Sant Joan de Reus.

- 2000-2001: nutricionista investigadora a l’Obesity Research Center de la Universitat de Colúmbia, Nova York.

- 2001-2008: membre de la Society for the Study of Ingestive Behavior (EUA).

- 2001-2002: dietista i nutricionista de la Fundació Sardà Farriol, Barcelona.

- 2001-actualitat: dietista i nutricionista de la Unitat Funcional d’Obesitat a l’Hospital Clínic de Barcelona.

- 2003: membre de la Sociedad Española para el Estudio de la Obesidad (SEEDO).

- 2003-actualitat: dietista i nutricionista de l’equip de l’Institut Quirúrgic a l’Hospital Quirónsalud Barcelona.

- 2006: llicenciada en Ciència i Tecnologia dels Aliments (CTA) per la Universitat Autònoma de Barcelona.

- 2007: membre del grup de treball en cirurgia de l’obesitat de Laboratoris Nestlé.

- 2010: màster en Disseny i Desenvolupament de Nous Aliments de la Universitat de Barcelona.

Activitat docent:

- Coedició de la 1a edició del llibre Nutrición i dietética clínica.

- Ha escrit 10 capítols de llibres.

- Participant en l’elaboració de guies clíniques de tractament de l’obesitat i de material didàctic.

- Ha escrit 9 articles en revistes nacionals i internacionals.

- Ha fet 16 ponències en jornades i congressos nacionals.

- Ha presentat 18 comunicacions en congressos nacionals i internacionals.

- Ha impartit 22 cursos nacionals i internacionals.