Consells generals en cas de gastritis

  • La gastritis o inflamació gàstrica pot ser deguda a diverses causes. El tractament, a més de farmacològic, consisteix a seguir una dieta adequada, canviat també alguns hàbits.
  • Consells generals a seguir:
    • Mastegar bé els aliments per afavorir la seva digestió. No menjar ràpid.
    • Evitar menjars pesats i abundants. S'aconsella fer de 4 a 5 preses al dia, i de menor quantitat
    • Li recomanem formes de cuinat suaus tipus forn, vapor, bullit, planxa,
    • Evitar aliments i begudes massa calents.
    • No anar a dormir immediatament després de dinar, espereu com a mínim 30 minuts.
    • Fumar empitjora la simptomatologia.
  • Aliments desaconsellats
    • Carns grasses (porc, xai), vísceres.
    • Embotits grassos
    • Peixos blaus (tonyina, sardina ...), marisc
    • Llet sencera, formatges, mantega i nata
    • Verdures flatulentes (carxofa, col, coliflor ...), verdures crues (cogombre, pebrot, ceba, enciam ...)
    • Fruita verda amb pell, fibrosa o àcida
    • Fruits secs (ametlles, nous, avellanes ...)
    • OlivesXocolata, cacau i cafè
    • Pastissos, brioixeria, natilla, flam
    • Espècies: mostassa, pebre i picants
    • Fregits i arrebossats
    • Begudes alcohòliques
  • Alimentos permitidos
    • Carnes magras : ternera pollo, pavo , conejo
    • Embutidos magros: jamón dulce , pechuga de pavo, jamón país, jamón ibérico
    • Pescados blancos
    • Huevos: pasados por agua o en tortilla
    • Leche y lácteos desnatados
    • Verduras: hervidas, al vapor o en purés , crudas según tolerancia
    • Caldos desgrasados
    • Fruta madura o cocida
    • Patata, pan, arroz, pastas y legumbres según tolerancia
    • Aceite de oliva
    • Hierbas aromáticas para condimentar.