L'arribada del fred, els canvis bruscos de temperatura interior i exterior, utilitzar durant hores i hores la mascareta provoquen deshidratació, esquerdes i excés de pells en els nostres llavis. És molt fina, sensible i fràgil i, com que no tenen melanina ni glàndules sebàcies, no té protecció enfront de les agressions externes. Per aquest motiu els llavis es deshidraten i sofreixen danys amb facilitat arribant fins i tot a produir-se esquerdes.

Els llavis representen una de les parts més sensibles del cos, tenen una pell molt fina, sensible i fràgil. Disposen de 3 a 5 capes cel·lulars mentre que la pell del rostre, pot arribar fins a les 16 capes. La seva delicada pell és una víctima més dels efectes de la mascareta ressecant-los, irritant-los i esquerdant-los (Queilitis) amb freqüència si no es cuiden, hidraten i nodreixen contínuament.

En el servei de Dermatologia del Centro Médico Quirónsalud Rubí ens expliquen que: llavis ressecs, esquerdes, increment de pells mortes i de doloroses ferides en les comissures de la boca són algunes de les afeccions a causa de l’ús de la mascareta. Aquestes ferides a les comissures de la boca es produeixen pel creixement de fongs i bacteris en humitejar-se sovint els llavis amb saliva per a pal·liar la sensació de llavis ressecs o tibantor. La saliva s'evapora ràpidament, deixant sobre els llavis enzims que els ressequen, irriten i provoquen esquerdes.

Per a evitar això hem de mantenir els llavis ben nodrits i hidratats. El bàlsam labial resulta imprescindible durant el dia i a la nit podem aplicar-lo també o utilitzar un sèrum hidratant labial deixant-lo actuar per a potenciar al màxim la hidratació, nodrint i regenerant els llavis secs durant les hores de somni. Per a reparar les esquerdes és recomanable utilitzar pantenol, propilenglicol o altres humectants. Perquè la hidratació faci efecte hem de deixar la zona dels llavis lliure de cèl·lules mortes i impureses mitjançant una exfoliació que realitzarem aplicant el producte amb moviments suaus i circulars durant un parell de minuts. Posteriorment hidratar la zona i convertir això en una rutina de bellesa per a combatre els efectes del fred, els canvis de temperatura i la mascareta sobre els nostres llavis. "En casos severs de Queilitis o

de Boqueras, es requerirà tractament mèdic, amb antiinflamatoris i/o antibiòtics tòpics".

Sobre Quirónsalud

Quirónsalud és el grup hospitalari líder a Espanya i, juntament amb la seva matriu Fresenius-Helios, també a Europa. Compta amb més de 40.000 professionals en més de 125 centres sanitaris, entre els quals es troben 50 hospitals que ofereixen prop de 7.000 llits hospitalaris. Disposa de la tecnologia més avançada i d'un gran equip de professionals altament especialitzats i de prestigi internacional. Entre els seus centres, es troben a l'Hospital Universitario Fundació Jiménez Díaz, Centre Mèdic Teknon, Ruber Internacional, Hospital Universitario Quirónsalud Madrid, Hospital Quirónsalud Barcelona, Hospital Universitari Dexeus, Policlínica de Guipúscoa, Hospital Universitari General de Catalunya, Hospital Quirónsalud Sagrado Corazón, etc.

El Grup treballa en la promoció de la docència (vuit dels seus hospitals són universitaris) i la investigació mèdic-científica (compta amb l'Institut d'Investigació Sanitària de la FJD, acreditat per la Secretaria d'Estat d'Investigació, Desenvolupament i Innovació).

Així mateix, el seu servei assistencial està organitzat en unitats i xarxes transversals que permeten optimitzar l'experiència acumulada en els diferents centres i la translació clínica de les seves investigacions. Actualment, Quirónsalud està desenvolupant multitud de projectes d'investigació a tot Espanya i molts dels seus centres realitzen en aquest àmbit una feina puntera, sent pioners en diferents especialitats com oncologia, cardiologia, endocrinologia, ginecologia i neurologia, entre d'altres.