L’edifici

A finals de novembre de 2009 es va inaugurar oficialment el Hospital Quirónsalud del Vallés que conserva l'estructura de l'edifici antic sobre el qual s'ha realitzat una rehabilitació integral. S'ha construït una nova façana i la distribució de l'interior s'ha realitzat d'acord amb els criteris hospitalaris més innovadors. El resultat és un centre hospitalari modern, atractiu i adaptat a les necessitats actuals, amb equipaments mèdics d'última tecnologia i una qualitat hotelera d'alt nivell.
Hospital Quirónsalud del Vallés té una superfície total de 18.721 m2, distribuïts en vuit plantes. L'edifici consta de set plantes més un edifici annex on hi ha un aparcament de quatre plantes amb capacitat per 200 vehicles i en la primera planta està ubicat el Servei de Diagnòstic per la Imatge i serveis hospitalaris. En total, el hospital compta amb 84 habitacions, amb una capacitat total de 110 llits i 24 consultoris per a totes les especialitats mèdiques i quirúrgiques així com el Servei d'Urgències.

La distribució de les plantes dels dos edificis de la Clínica del Vallès és la següent:

Edifici Annex

Aparcament soterrani amb 4 plantes amb capacitat per a 200 places

Planta -1: Servei de Diagnòstic per la Imatge i serveis hospitalaris. Rehabilitació (6 boxes)

Edifici Principal

Planta baixa: Recepció, Servei d'Urgències amb 6 boxs, laboratori, consultoris, cafeteria i Admissions.

Planta primera: Direcció, 24 consultoris i els gabinets de proves diagnòstiques i exploratòries.

Planta segona: 2 quiròfans de cirurgia major ambulatòria, 1 quiròfan de cirurgia menor ambulatòria, 1 sala de pre i postanestèsia, 2 sales d'endoscòpia i la Unitat de Cirurgia Sense Ingrés (UCSI) amb 8 boxs.

Planta tercera: Bloc quirúrgic amb 4 quiròfans de cirurgia major hospitalària i sala de vigilància quirúrgica monitoritzada.


Hospitalització amb 84 habitacions i 110 llits:
Planta quarta i cinquena: 13 habitacions dobles i 6 individuals c/c
Planta sisena: 24 habitacions individuals (2 suites)
Planta setena: 22 habitacions individuals (2 suites).

La rehabilitació integral de l’edifici ha comportat donar un important pas endavant pel que fa a la responsabilitat i el compromís amb el medi ambient. Entre les mesures adoptades destaca:

  • La col·locació de làmines de fusta a la façana principal, per protegir de la calor a l'estiu i facilitar l'escalfor del sol a l'hivern.
  • La instal·lació de panells solars tèrmics (105 m2 que aporten fins el 50% del consum anual d'aigua calenta).
  • La instal·lació de panells solars fotovoltaics (300 m2 de panells que produeixen anualment 22.500 kw/h d'electricitat).
  • La instal·lació de climatitzadors free cooling que suposen un estalvi del 15% en el total d'energia consumida per la refrigeració del hospital.
  • La instal·lació de sistemes de recuperació d'aigües pluvials i aigües grises (dutxes i lavabos).

La utilització de fusta tecnològica, material no contaminant produït a partir de pi i roure procedent de la neteja dels boscos, que és molt duradora, resistent i reciclable, i evita la tala d'arbres.