Un estudi pilot i pioner destinat a dones recentment diagnosticades de càncer de mama en què se les aparellava amb altres persones (anomenades "coaches") que havien passat ja per la malaltia i amb les que compartien variables en comú com l'edat o la situació familiar. La idea era afavorir la creació d'un vincle emocional perquè l'acompanyament funcionés. L'acompanyament es va traduir en trobades presencials i trucades telefòniques on les pacients compartien les seves inquietuds sobre la vivència amb la malaltia.

L'objectiu del programa era evidenciar si aquest acompanyament reduïa els nivells d'ansietat i controlava millor els símptomes derivats de la quimioteràpia.

Per això a l'estudi TWIN hi van participar un total de 55 pacients: 38 van ser acompanyades per una coach (grup experimental) i 17 es van incloure al grup control i no rebien per tant suport de les coach.

Els resultats van ser concloents. En analitzar la qualitat de vida de les pacients en funció dels seus símptomes, aquelles acompanyades pel seu coach van presentar millor qualitat respecte al dolor i la mucositis (inflamació de la mucosa de la boca i la gola) comparades amb les que no en van poder gaudir d'aquest acompanyament.

Així mateix, el 79% de les pacients incloses al grup experimental van puntuar com a molt d'acord o totalment d'acord el fet que el programa les havia ajudat a disminuir l'ansietat durant el tractament.


estudio de enfermeria del IOB cancer mamaestudio de enfermeria del IOB cancer mama